Siste nytt

 

Siste nytt:

 

Fra nå av blir alle nyheter angående Sjøbadet ført opp her, så man ikke trenger å sjekke alle sider for eventuelt nytt. Vi håper dette gjør ting enklere. Kom gjerne med innspill, spørsmål eller ønsker til styret@sjobadet.no

Årsmøte 2017

 

Velkommen til Årsmøte mandag 24. april kl. 18.30 på Clarion Hotel & Congress Trondheim, Brattørkaia1 (”Gulltanna”).

Saker som ønskes tatt opp skal være styret i hende 5. april (fremskyndet dato pga. påsken).

Fullstendig sakliste og sakspapirer blir sendt på e-post og lagt ut på hjemmesiden ei uke før møtet.

 

Medlemmer med e-postadresse som ikke mottar e-poster fra Sjøbadet, bes sende en melding til styret@sjobadet.no om dette.

Sommersesongen 2015 har startet, og Anna Charlotte holder Sjøbadet åpent på finværsdager.

Det er forfriskelser å få kjøpt i kiosken - så TA TUREN TIL SJØBADET :)

Årsmøte 2015 Sjøbadet i Trondheim

 

Onsdag 15. april kl. 18.30 på P-Hotels (rett bak Sjøbadet og ved siden av Jernbanestasjonen).

 

Saker som ønskes tatt opp skal være styret i hende to uker før møtet.

 

Fullstendig sakliste og sakspapirer blir sendt på e-post og lagt ut på nettsida www.sjobadet.no ei uke før møtet.

 

Med hilsen Styret

v/Marianne

24.03.15

 

 

Nyheter under Kultur/arrangementer

 

21.06.14

Sjøbadets nye vedtekter er lagt ut under "Vedtekter". Regnskapet og opplysning om det nye styret er også lagt ut.

 

13.04.14

 

 

Lyst på et vårbad? Sjøbadet er åpent tirsdag mellom kl 18 og 19. Det meldes om klart og friskt vann! Velkommen!

Foto: Ingeborg Forbregd

07.04.14

Årsberetning for 2013 og saksliste til årsmøtet 2. april 2014 finnes nå under Årsmøter.

 

26.03.14

 

Fredag førstkommende mellom kl. 16 og 17 markeres Vårjevndøgn på Sjøbadet. Denne dagen er dag og natt like lange over hele kloden, og det går definitivt mot sommer! Etter et deilig fjordbad serverer vi varm, gul saft. Snøen som har kommet de siste dagene, vil gjøre at dette garantert blir fin opplevelse. Inngang ikke-medlemmer: 40 kr/20 kr.

 

Vel møtt!

 

19.03.14

 

Sjøbadet i Trondheim avholder årsmøte onsdag 2. april kl. 18.00 på P-Hotels Brattøra (ved Jernbanen og vis-a-vis Skuret). Forslag til saker som ønskes behandlet av årsmøtet skal være styret i hende senest to uker før årsmøtet (19. mars).

 

Velkommen!

 

Med vennlig hilsen styret.

12.03.14

 

En snøfattig vinter gir dårlig skiføre, men kjempeforhold for et bad i fjorden! Temperaturen i sjøen er nå på tur oppover, men det er fortsatt en oppfriskende opplevelse. Gjør som mange andre livsnytere - bli med og hiv deg uti på tirsdager kl. 18 - 19, eller fredager kl. 16 - 17. Vi serverer varm solbærsaft når du har fått på deg varme klær igjen.

Inngangspris for ikke-medlemmer: 40/20 kr for voksen/student.

 

 

Foto: Ingeborg Forbregd

23.02.14

 

Kaldeste bad på den nordlige halvkule

 

 

Den kaldeste dagen på den nordlige halvkule ble markert på Sjøbadet 19. januar. Etter en dukkert i det 2 grader varme vannet, ble det servert solbærtoddy. Sola har nådd solkroken. Kontrasten mellom kald fjord og sol var fantastisk!

 

Foto: Ingeborg Forbregd

19.01.14

 

 

Kaldeste bad på den nordlige halvkule,

 

søndag 19. januar på flo sjø kl 13.31.

 

Vi skulle tro at desember er den kaldeste måneden på den nordlige halvkulen da den har den korteste dagen. Januar og februar er likevel kaldere enn desember i Skandinavia. Den viktigste årsaken til det er at Jordens såkalte strålingsbalanse fortsetter å være negativ helt fram til begynnelsen av februar.

 

Strålingsbalansen er forholdet mellom hvor mye varmeenergi Jorden mottar, og hvor mye den avgir. Og selv om dagene gradvis blir lengre etter vintersolverv, så må de opp i en viss lengde, og solen opp i en viss høyde på himmelen før vi får inn mer varme enn vi mister.

 

De kalde havene rundt oss bidrar også til at vinteren strekker seg inn i det nye året fordi de holder på kulden. På samme måte er havene med på å forlenge sommeren fordi de også bruker ganske lang tid på å kjøles ned igjen.

 

I følge Yr.no, så blir det bare fislete -1 grad målt i lufta nu på søndag. Men etter vel ei uke med svært så kalde dager, vil jeg tru at sjøen har avkjølt seg nok til at det likevel vil oppleves ganske så friskt.

 

Perioden med sterk vind og kulde har medført at vannrøret (antagelig under brua) er frosset. Dusj, spring og toalett kan dermed ikke benyttes. Vi stenger likevel ikke av toalettet, da det kan brukes som oppvarmet minigarderobe ;)

 

Vel møtt til vinterbad!

 

For Sjøbadet, Marianne R. Indergård

17.01.2014

Stor interesse for vinterbading, har gjort at vi nå holder badet åpent for medlemmer og betalende ikke-medlemmer (40 kr per bad) på tirsdager kl 18.00 - 19.00.

 

I tillegg kjører vi fredagsbad som vanling fredager kl 16.00 - 17.00.

 

Vel møtt til en fantastisk vinteropplevelse!

 

09.01.14

 

 

 

 

 

Nyttårsbad

 

Bli med og marker nyttårsskiftet med et bad på Sjøbadet 31/12 kl 14!

Fjorden er deilig og frisk - vi serverer varm drikke etterpå.

Inngang for ikkemedlemmer: 40 kr.

 

 

 

 

 

Godt nyttår!

 

 

 

 

 

 

 

 

29.12.13

 

 

SOLSNUBAD

 

på Sjøbadet lørdag 21. desember kl 18.00.

 

Tradisjonen tro i følge medlemmer som har bidratt til dette flere år på rad. Badet er også åpent for publikum. Kr. 40,-

 

(Ta gjerne med kontanter. Og akkurat nok ;) Hvis ikke kan det betales inn på Sjøbadets sin konto: 9900.05.40311

 

 

Vintersolverv er tidspunktet én gang i året når jorda er i det punktet av sin bane rundt sola hvor den nordlige halvkule heller lengst bort fra sola. Dagen dette inntreffer er den med kortest daglengde. Når sola står i sør midt på dagen, har den sin årlig laveste døgn-maksiumumshøyde over horisonten. I dagligtale sier man ofte at «sola snur» på dette tidspunktet. På den nordlige halvkule inntreffer vintersolverv enten 21. eller 22. desember. I år er det 21. desember. I en tabell står det kl. 17.11. I en annen kl. 18.11.

 

Primstavsmerket var en sol. Denne dagen skulle man ikke arbeide med noe som ble dreid rundt, og heller ikke bake. Juleølet skulle også være ferdig innen 22. desember så det ikke kom «solverv» i det.

19.12.13

 

Det er sikkert mange som har behov for å kjøle seg litt ned nå i julestria. Da kan noen svømmetak i fjorden gjøre susen! Fredag 13. desember er det Luciabad på Sjøbadet mellom kl 16 og 17. Vi tenner lys og serverer varme forfriskninger. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne. For ikke-medlemmer koster det 40 kr å være med. Vel møtt!

09.12.13

 

Til medlemmer av Sjøbadet i Trondhjem.

DUGNAD høst 2013 unnagjort

 

•garderobene ryddet og rengjort

•kjøkkenet ryddet og rengjort

•møblene klargjort og lagret

•plattingen demontert og lagret

... men stupetårnet står igjen montert…

 

TAKK til dugnadsgjengen for innsatsen, humøret og varm kakao m/krem!

 

Og en hyggelig gest av dere som sendte beskjed om at akkurat denne datoen ikke passet. Det byr seg flere muligheter til å bidra.

 

VARSELPLAKAT

Plattingen i overgangen til stupetårnet er fjernet. Det er nå kun en smal passasje til trappen ned til sjøen. Plattingen her er demontert pga de ekstreme værforhold som herjer i løpet av høst og vinter. Det året vi ikke demonterte denne, slo kraftige bølger i stykker deler av plattingen. Det er satt opp plastremser som avgrenser området. (Med budskapet: OBS KABEL. Det var det jeg hadde for hånden. Det betyr ikke at det er lagt inn kabel for oppvarmet basseng..). Ber om oppmerksomhet. Platting som gjenstår vil i perioder være svært glatt på grunn av nedbør og temperatur. Så vær varsom.

Noen hevder at vinterbading er en ekstremsport, og som i andre sporter i denne sjangeren: Ta forhåndsregler, behold fokus, fryd deg!

Gjør oppmerksom på at dørhåndtaket inn til damegarderoben ble herpet sist helg, mellom fredag ettermiddag og søndag formiddag. Vi fikk reparert håndtaket midlertidig før dugnaden, slik at det nå fungerer greit inn til garderoben. På innsida er håndtaket imidlertid løst. Hvis du blir stående med det i hånda, er det bare å sette det på plass igjen, og åpne døra på vanlig måte. I løpet av fredag 25. oktober vil dette bli ordnet.

Slik vi som var på dugnaden kunne forstå dette, må hærverket være utført av en person som disponerer nøkkel. Forholdet vil bli anmeldt til politiet, på samme måte som da sylinderen i hovedlåsen ble ødelagt i august.

 

HJEMMESIDEN

Tina Nielsen har fått ansvar av styret for å administrere hjemmesiden til Sjøbadet (sjobadet.no). Til nå er det stort sett styret som har lagt ut informasjon her. Alle medlemmer oppfordres til å sende inn bilder og tekster om sjøbad og Sjøbadet, som bidrar til ei aktiv hjemmeside. Bilder og tekster sendes til: styret@sjobadet.no

 

VINTERBADING

Som i tidligere år foregår det fellesbad hele vinteren, på fredager kl. 16.15. Hvis du er interessert i å stå på e-postlista, og få informasjon om dette, så send en e-post til Ingeborg Forbregd (ingefor@hotmail.no). Styret oppfordrer andre som bader sporadisk eller regelmessig gjennom vinteren, og som kan tenke seg å ha med andre medlemmer, om å sende informasjon om dette til Ingeborg. Informasjon disse vintertreffbadene legges da også på Sjøbadets hjemmeside.

 

HØSTTAKKEFESTEN

Lørdag 26. oktober er det Høsttakkefest på Grenaderen, for Sjøbadets medlemmer. Vi er nå seksten stykker som samles til god mat og prat. Her er det både laget sang og sketsj om og til Sjøbadet. Det vil også bli vist bilder og tv-program. Dersom du nå ser at du likevel har anledning til å komme, så send en e-post: styret@sjobadet.no. Etteranmeldelse mulig til og med fredag 25. oktober. 

 

 

Med ønske om mange gode bad!

Vennlig hilsen styret i Sjøbadet

v/ Marianne R. Indergård.

 

25.10.13

 

 

DUGNAD

 

 

Søndag 20. oktober kl 13.00 – 15.00.

 

 

En felles innsats før vinteren setter inn:

•Plattingen foran stupetårnet demonteres og merkes.

 

•Møblene settes inn.

 

•Garderobene ryddes og rengjøres.

 

•Kjøkkenet ryddes og rengjøres.

 

Medlemmer som ønsker å oppbevare solsenger/– stoler må sjekke at dette er merket med navn.

Dugnaden kan gjerne avsluttes med et forfriskende felles høstbad.

 

Servering av kaffe og vafler.

 

Vel møtt!

 

For styret

Marianne R. Indergård.

 

11.10.13

 

 

 

 

 

 

Første vinterdagsbad på Sjøbadet

 

mandag 14.oktober kl. 20.30

 

(flo sjø kl. 20.41).

 

 

Det var godt oppmøte på høstjevndøgnbadet 23. september; et magisk bad.

Også etter dette badet serveres deilig, varm solbærtoddy.

 

 

VINTERNATT:

 

 

Store norske leksikon, Historie, Kulturhistorie, Folkelige skikker og tradisjoner

 

 

Vinternatt, eller vinterdag, 14. oktober, første dag i det nordlige vinterhalvåret. I kirkekalenderen er dagen viet minnet om pave Calixtus 1. Primstavmerket er oftest en vott, som enkelte har ment var en pavehanske. Viktig merkedag for vinterværet; ble i Verdal kalt vinterspåmannen. Over hele landet ble det sagt at som været var vinternatten, kom vinterværet til å bli. Vinternatt var en av de mest alminnelige flyttedagene for tjenestefolk på landet, og fra da av skulle hestene ha dombjeller på.

 

For styret i Sjøbadet,

Marianne R. Indergård.

 

10.10.13

 

 

 

HØSTTAKKEFEST

 

for alle medlemmer i Sjøbadet i Trondheim

 

lørdag 26. oktober kl. 19 på Grenaderen.

 

 

Vi ønsker å invitere dere alle til en fest for oss sjøbadere!

 

For noen er det sesongavslutning, for andre er det sesongstart. Artig at vi kan møtes i et fellesskap.

 

Etter en prat med ”kjøkkenet”, anbefales husets viltgryte. Den er godt kjent blant Grenaderens spisere. Prisen inkluderer dessert og kaffe. Her kommer et lite utdrag fra praten: ”Vår viltbuffet er i utgangspunktet pent priset slik at vi har ikke mye å gå på i rabatter der. Men om dere blir over 18 personer og samtlige velger vår viltbuffet skal dere få den til kr 395,- pr kuvert. Det vil si, ønsker alle deltagere buffet = 395,- Ønsker f.eks 17 personer buffet og 3 indrefilet av okse vil prisen på buffet bli kr 419,- pr person ”.

 

Kjøkkenet på Grenaderen ønsker å vite så tidlig som mulig hvor mange som velger høstens viltbuffet. Det er selvsagt valgfritt hva du ønsker å spise fra Grenaderens meny: Så svar både at du kommer og om du vil spise av viltbuffeen.

 

Svar utbedes innen mandag 7. oktober til styret@sjobadet.no.

 

Det hadde vært skikkelig artig om flere kan bidra med historier, bilder, film, sang eller annen opptreden på festen. Egnet lokale er leiet på Grenaderen for at vi kan slå oss løs med ”stand up –show” i godt lag.

 

Velkommen!

 

Dette blir et artig treff, og en fin fest for alle oss som har tilknytning til Sjøbadet i Trondheim.

 

 

Med beste hilsen Jan og Marianne,

sjøbadere.

27.09.13

Vi inviterer medlemmer i Sjøbadet på Høstjevndøgn-bad søndag 22. september på full flo kl. 14.17.

 

Høstjevndøgn - i år 22. september - er motstykket til vårjevndøgn. På disse to dagene er dag og natt like lange over hele verden. Det vil si 12 timer dag og 12 timer natt over hele kloden. Etter høstjevndøgn vil natten bli lengre og dagen kortere frem til vintersolverv (21. desember – badedag J), som er den dagen da solen snur og dagene gradvis blir lenger. Vårjevndøgn, som kommer rundt 21. mars (badedag J) er dag og natt igjen like lange. Etter vårjevndøgn blir dagene lengre og nettene korter frem til sommersolverv (23.juni – badedag J), da snur sola igjen.

 

Gamle skikker rundt høstjevndøgn Høstjevndøgn har vært feiret som inngangen til nytt år i mange kulturer. Denne dagen, når dag og natt er like lange, og himmelens ekvator krysser solbanen, har blitt sett på som en svært viktig dag særlig i kulturer hvor astronomi og astrologi har vært viktig. De gamle egyptere, fønikerne og persene er blant dem som feiret nytt år ved høstjevndøgn.

 

Hekserier Rundt høstjevndøgn har det også vært mange myter om stor kraft og dagen er viktig for folk som er opptatt av det okkulte.

 

Tidspunkt når himmelens ekvator krysser solbanen (Høstjevndøgn)

 

2012 22. september kl.15:49

 

2013 22. september kl. 21:44

 

2014 23. september kl. 03:29

 

 

Legg søndagsturen til Sjøbadet denne helga og bli med på magisk Høstjevndøgn-bad! Det blir servert kaffe.

 

For Sjøbadet i Trondheim

 

Marianne R. Indergård.

 

20.09.2013

 

Til medlemmer av Sjøbadet i Trondheim.

 

Sommersesongen 2013 er avsluttet og medlem nr. 100 er innmeldt.

 

Sommersesongen 2013 ble en kjempefin sesong for Sjøbadet. Mange dagsbesøk, flere gjenbesøk av ”gamle” badegjester og medlemmer, og god drift av kiosken ved daglig leder Maria.

Sjøbadet har i løpet av sommersesongen blitt mer tilgjengelig for publikum. Forlenget åpningstid for betalende gjester, informasjon om badet, temperatur og fine bilder på Facebook har bidratt til at flere av byens borgere gjorde Sjøbadet et besøk for første gang i sommer.

Sjøbadet i Trondheim drifter nå sin egen hjemmeside.

Styremedlem Tina Nielsen fikk av styret i vår ansvaret for å bygge opp Sjøbadets egen hjemmeside. Layout og innhold har underveis blitt vurdert og justert i styret. Vi må si at resultatet så langt er mer enn vi hadde trodd og håpet på. Tina har gjort en formidabel jobb med å sette seg inn i hvordan vi oppretter og drifter en hjemmeside, som både skal holde sin form over tid, som skal kunne endres og som skal være tilgjengelig. Vi ønsket ei nettside med en kjent profil og med mulighet for gode innspill; ei levende og informativ side. Sjøbadeforeninga har fått gode tilbakemeldinger på nettsida fra nettbrukere. Vi har også fått gode innspill fra medlemmer i foreninga om hvordan gjøre sida enda bedre.

Åpent bad.

Første september hadde vi Åpen dag på Sjøbadet. En spontan avgjørelse. Men åpningstiden på Sjøbadet er ”hvis pent vær”, og det var det da. Vi bød på varm kaffe og friskt bad, samt informasjon om Sjøbadet, om medlemskap og om aktiviteter etter endt sommersesong.

 

Foreløpige planlagte aktiviteter i høst og i vinter:

 

06. september er Sesongstart for vinterbad. Oppmøte kl. 16.15.

14. oktober arrangerer vi Første vinterdagsbad.

21. desember arrangerer vi Solsnubad.

31. desember arrangerer vi Nyttårsaftenbad.

01. januar arrangerer vi Nyttårsbad.

19. januar arrangerer vi Kaldeste dagen på den nordlige halvkulebad.

Sjøbadet vil være åpent for publikum både på fredagsbad og på de øvrige arrangementene. Billettpris kr. 40,- som betales inn på kontonr 9900.05.40311 til Sjøbadet. Info om dette kommer på Facebook og på hjemmesida.

Er det noen som skal bade tidlig en morgen, i lunsjen, en ettermiddag, helg eller ørk, så er det supert at badet også åpnes opp for publikum. Bruk de informasjonskanalene vi har. Gjør bare badegjestene oppmerksom på at de betaler inn på konto. En inntekt til Sjøbadet. Utenom sommersesongen er billettprisen kr 40,- for alle.

 

Fest og dugnad.

I løpet av oktober inviteres det til fest og til dugnad. Nærmere info kommer. Men det vi vet er at dugnaden blir på Sjøbadet. Og festen blir på Grenaderen, 26. oktober kl. 19. Det er Jan Evjen som inviterer. Han har også en gledelig overraskelse til oss. Påmelding kommer snart.

 

Fortsatt godt bad!

Hilsen styret

v/ Marianne R. Indergård

06.09.13

 

Stig Sletvold står for ledelsen av drift og vedlikehold av anlegget på Sjøbadet, i samarbeid med styret.

03.09.13

Vinterbadere! Nå kan de som ønsker å bade på vinteren(ikke-medlemmer), kjøpe vinterbadebillett ved å betale inn 40 kr til Sjøbadets konto. Man kan da bade sammen med andre vinterbadere til faste tider. Opplysning om tidene kommer snart.

03.09.13

I dag har Maria siste dagen i kiosken på Sjøbadet. Vi takker henne for en fin innsats denne sommeren! Styret holder badet åpent frem til 31. august.

24.08.13

Nå er låsen ordnet, og Sjøbadet har åpent som vanlig.

20.08.13

Sjøbadet er dessverre midlertidig stengt fordi låsen på ytterdøra er ødelagt.

19.08.13

Overskuddet fra Panter Tanter sine arrangementer denne sommeren, kr 2000, er gitt til Sjøbadet. De ønsker primært at pengene brukes til badstu. Styret takker på vegne av foreningen, og etablerer et fond for badstu.

19.08.13

Det har vært avholdt styremøte ved Sjøbadet i Trondheim på Sjøbadet, torsdag 15.08.13. Til stede var Stig Sletvold, Finn Roll, Tina Nielsen, Marianne R. Indergård, Ingeborg Forbregd(vara) og Egil Letnes(vara). Stig Sletvold har valgt å opprettholde sin oppsigelse som styreleder for Sjøbadet i Trondheim. Styret finner dette beklagelig, men aksepterer oppsigelsen. Marianne R. Indergård vil fungere som styreleder frem til neste årsmøte. Ingeborg Forbregd går inn som fast styremedlem.

Med vennlig hilsen styret på Sjøbadet

15.08.13

Som de fleste vet, går vi over til systemnøkler på Sjøbadet 12.08. Ny nøkkel kan deponeres på mot innlevering av gammel nøkkel og innbetaling av 400 kr til Sjøbadets konto 9900.05.40311. Nøklene koster 500 kr, men det blir fratrekk for depositum på gammel nøkkel. Kvittering må fremvises. Hvis man ikke ønsker å deponere på ny nøkkel, betales gammelt depositum tilbake via bank.

Siden det er meldt dårlig vær de neste dagene, blir første anledning til å skaffe seg nøkkel torsdag 15.08. i åpningstiden. Ønsker man nøkkel tidligere, ta kontakt på styret@sjobadet.no

11.08.13

Styreleder Stig Sletvold har avtrått fra sitt verv på Sjøbadet pr 10. august 2013. Det er innkalt til styremøte torsdag 15. august.

11.08.13

Som alle vet, forsvant flytebrygga i vinter. Den ble funnet midtfjords av havne- og brannvesenet, i en heller sørgelig forfatning. Det var så vidt at de klarte å taue den til land, uten at den gikk i oppløsning. Flytebrygga var heldigvis forsikret, og vi har i dag fått bekreftet at vi får full uttelling på forsikringsoppgjøret. Det betyr ikke at vi har råd til å kjøpe en ny flytebrygge, men at vi kan se på mulighetene for å bygge en på dugnad.

07.08.13

Det er hyggelig å kunne melde at vi har inngått bedriftsavtale med SINTEF Fiskeri og havbruk.

03.08.13

 

Man kan nå gå inn på YR.no/badetemperaturer og sjekke vær/temperaturforhold på Sjøbadet. Det blir nogenlunde regelmessige oppdateringer, men det er nok bare dager med brukbart vær som vil bli registrert :)

01.08.13

Copyright © All Rights Reserved